Felhasználónév: Jelszó:    
Elfelejtette jelszavát? 
 
Hírek

A Scania R-széria nyerte a „Fleet Truck of the Year 2015” díjat

A Londonban megrendezett 30. Motor Transport Award díjátadóra 1.500 meghívott vendég előtt júliusban került sor. A fuvarozási ágazat „Oscar díjaként” is emlegetett eseményen a Scania R-széria nyerte a „Fleet Truck of the Year” díjat, azaz az év flotta-tehergépkocsijának választották.

A díj a fuvarozási, szállítmányozási iparágban elért eredményeket jutalmazza, így a kiválasztás folyamán figyelembe veszik az innovációt, a kimagasló szolgáltatásokat, a hatékonyságot és a minőséget is. Az egyes kategóriák nevezéseit egy több mint 70 fős, az ágazatban dolgozó szakemberekből álló zsűri értékelte és csak az általuk legjobbaknak ítélt termékek, vállalatok kerültek be a Motor Transport Award díjátadóra. 

A zsűri a díjátadón elhangzott indoklásában a Scania híres megbízhatóságát, a kimagasló minőségű belső terét, a magas másodpiaci értékét, valamint a gépjárművezetőket vonzó külsejét emelte ki. Nagyra értékelték még a magas szintű szervizszolgáltatásokat is. Szerintük ezek egyértelművé teszik, hogy a versenytársak folyamatos kihívása ellenére miért maradt még mindig a Scania az ügyfelek első számú választása. 

A Scania R-szériája már tíz éves lett, de még mindig a legnépszerűbb vontatók közé tartozik. Tavaly Angliában 15%-os piacrésszel a dobogó második fokán végzett. Különösen annak tükrében kiemelkedő ez az eredmény, hogy a versenytársak termékei az elmúlt években látványosan megújultak. 

Természetesen az érzelmi tényezők mellett a zsűri döntését nagyban befolyásolták a technikai megoldások is a díj odaítélése során. Angliában az R-széria messze legnépszerűbb változata a 450 lóerős verzió, amelyben a Scania a versenytársai között egyedüliként az Euro 6 normát kizárólag az SCR-technológiával, azaz a kipufogógáz visszavezetése nélkül oldotta meg. Ez a technológia, mindamellett, hogy előrevetíti a Scania stratégiáját, nagyon kedvező üzemanyag-fogyasztást eredményez. A 450 lóerő egy 12,7 literes motorban rejlik, forgatónyomatéka átlag felettinek mondható, 2.350 Nm. Amennyiben valamely fuvarfeladathoz ez a teljesítmény kevés lenne, a V8 motorok alatt választható a 490 lóerős soros hathengeres verzió is, amely 2.550 Nm-t biztosít. 

A Scania az Opticruise automatizált sebességváltója mellé kifejlesztette a Scania Active Prediction sebességtartó automatikát, amely GPS segítségével figyeli a jármű előtti útvonal domborzati viszonyait és annak megfelelően választja meg a sebességfokozatot, valamint módosítja a jármű sebességét, így jó pár százalékos üzemanyag-megtakarítást biztosít az üzemeltetőknek. 

A Scania mellett ugyanebben a kategóriában a DAF LF, DAF XF, MAN TGX, Mercedes-Benz Actros indultak még a díjért. 

A díjról, a díjátadóról és a további kategóriákról az interneten olvashat:
http://www.mtawards.co.uk/

Copyright © 2024 Scania Hungária Kft. Minden jog fenntartva! www.scania.hu